Ο Δρόμος του Τσαγιού στα Ιντερτιούμπζ!

Πάει ένας περίπου χρόνος από τη πρώτη μου παραγγελία — και το σχετικό άρθρο για το δικτυακό κατάστημα τσαγιού tsai.gr. Οι εντυπώσεις ήταν ως επι το πλείστον θετικές, με μεγάλη ποικιλία τσαγιών και βοτάνων, άμεση εξυπηρέτηση και εξαιρετικό πακετάρισμα των προϊόντων. Μεγάλη (και σημαντική) εξαίρεση οι τιμές του καταστήματος οι οποίες ήταν περίπου 20% ακριβότερες από αυτές του Δρόμου του Τσαγιού, ενός ‘φυσικού’ καταστήματος που εδρεύει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και επίσης ειδικέυεται στο τσάι. Αν συνυπολογίσει κανείς και το επιπλέον κόστος των μεταφορικών, οι τιμές για ένα αμιγώς δικτυακό κατάστημα ήταν ανεξήγητα υψηλές.
Την πρώτη μου παραγγελία από το tsai.gr ακολούθησαν αρκετές άλλες όπως και κάποιες επισκέψεις στον Δρόμο του Τσαγιού στο Κολωνάκι. Η ποιότητα των προϊόντων των δυο καταστημάτων ήταν παρεμφερής με κάποιες διακυμάνσεις ανάλογα με τη ποικιλία και το είδος του τσαγιού.
Τις προάλλες συζητούσα με κάποιους φίλους για το tsai.gr και στη συζήτηση αναφέρθηκε ο Δρόμος το Τσαγιού ως εναλλακτική. Αναζητώντας πληροφορίες online, με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα την ύπαρξη νέου δικτυακού τόπου για το εν λόγω κατάστημα.

Δρόμος του ΤσαγιούΟ ιστότοπος είναι όμορφος και λειτουργικός (σαφώς ομορφότερος από αυτόν του tsai.gr), πλούσιος σε πληροφορίες, προτάσεις και εύχρηστος ως προς την αναζήτηση τσαγιών βάσει είδους, γεωγραφικής προέλευσης κλπ. Οι τιμές παραμένουν κατά πολύ φθηνότερες αυτών του tsai.gr — γύρω στο 30% με γρήγορους υπολογισμούς. Προς το παρόν ενοχλητική είναι η η έλλειψη αυτοματοποίησης, π.χ. η παραγγελία δε μπορεί να γίνει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα κάτι που απαιτεί επιβεβαίωση της κάθε παραγγελίας, αλλά αυξάνει επίσης τα έξοδα αποστολής. Επιπλέον μικρά αισθητικά προβλήματα έκαναν την παρουσία τους αισθητή και αφαιρούσαν από την εμπειρία χρήσης του ιστοτόπου — απόρροια σε κάποιες περιπτώσεις από τη χρήση Flash για αντικατάσταση γραμματοσειρών (sIFR).
Συνολικά θεωρώ πως η εντύπωση που αφήνει το νεο δικτυακό κατάστημα του Δρόμου του Τσαγιού είναι ιδιαίτερα θετική και θα αποτελέσει βασική εναλλακτική πηγή αγοράς τσαγιού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπ’όψιν τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες αγοράς ποιοτικού τσαγιού σ’όποια γωνιά της χώρας κι αν ζεί κανείς και αν μη τι άλλο το διαδίκτυο συμβάλλει καθοριστικά γι’αυτό.