Υπότιτλοι στο πρίσμα+ μέσω DVB-TXT (Teletext)

Να και το πρώτο βήμα προς τον εκπολιτισμό της ψηφιακής. Στο πρίσμα+ πλέον μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να βλέπετε υποτίτλους. Πλέον δεν εμφανίζονται (στα προγράμματα που δεν έχουν καμμένους τους υπότιτλους στο video track) παρα μόνον αν πάτε στο teletext σελίδα 888. Καιρός ήταν αν και η χρήση DVB-SUB θα ήταν προτιμητέα. Άντε και για EPG τώρα.
σπορ+ ζωντανή αηδίαΜιας και πιάσαμε την ψηφιακή τηλεόραση, αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει στην ΕΡΤ *ένας* σχεδιαστής με λίγο γούστο. Παρατηρήστε το λογότυπο του σπορ+ live. Αν ήμουν ο Κωστής θα έγραφα, ‘Έλεος’. Λίγο γούστο ρε παιδιά. Ένα δείγμα επαγγελματισμού; Και με τα πόδια να το έφτιαχνε ένας σχεδιαστής που αξίζει τα λεφτά του καλύτερο θα ήταν.
Διάβασα στο insomnia.gr πως το εύρος εκπομπής βρίσκεται στα 17-18Mbps. Δυστυχώς είναι ακόμα ανεπαρκές. Πολλά artifacts, χαμηλή ανάλυση. Και επανέρχομαι: καταργήστε την ψηφιακή αναμετάδοση του ΡΙΚ· κανείς δε το βλέπει, το μεταδίδει ΕΡΤ και αναλογικά (;), η ποιότητα του αρχικού υλικού είναι τόσο κακή που δεν καλύπτει ούτε καν την ποιότητα αναλογικής εκπομπής.