Ο ΟΤΕ διπλασιάζει το εύρος των γραμμών ADSL δωρεάν.

Σε άρθρο της Ναυτεμπορικής εχθές (19/5/2006) αναγράφεται πως ο ΟΤΕ σκοπεύει να διπλασιάσει, δίχως κόστος, το εύρος ζώνης γραμμών ADSL σε υπάρχοντες συνδρομητές (και με την ανάλογη υποθέτω πτώση τιμών σε νέους) κάποια στιγμή στους επόμενους μήνες, με πιθανότερη ημερομηνία τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει πως η γραμμή ADSL 384kbps θα μετατραπεί σε 768kbps, η 512kbps σε 1024kbps και τέλος η 1024kbps σε 2048kbps.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια στη Γαλλία αλλά και στην Μ.Βρετανία από τους παροχείς σύνδεσης στο διαδίκτυο (ISPs) και όχι από τη ΒT ή τη France Telecom.
Είναι άγνωστο το πότε και πως θα αντιδράσουν οι παροχείς (ISPs) σε αυτή την εξέλιξη. Επικοινώνησα με την Forthnet και την Tellas αλλά δεν έλαβα κάποια απάντηση καθώς, όπως μου είπαν, δεν έχουν λάβει κάποια σχετική ενημέρωση από τον ΟΤΕ. Όπως και να έχει ίσως είναι φρόνιμο να προτιμήσετε συνδρομές με λήξη στο προσεχές μέλλον (δηλ. ή αορίστου χρόνου χωρίς δέσμευση, 3μήνη ή εξάμηνη αν δεν έχετε επιλογή) ώστε να μπορέσετε να εκμετελλευτείτε την αναβαθμισμένη ταχύτητα αν και όταν πραγματοποιηθεί.
Φυσικά πουθενά δεν αναγράφεται κάτι σχετικά με ADSL2+ κλπ. υπηρεσίες ούτε από τον ΟΤΕ αλλά ούτε και από τους εναλλακτικούς. Ε μη τα θέλουμε κι όλα..