Cube Live At Technopolis

Eχθές το βράδυ έγινε η συναυλία των Cube στη Τεχνόπολη Αθηνών στο Γκάζι, ‘supported’ από ένα σχετικά άγνωστο συγκρότημα από την B.Ιρλανδία, τους Therapy? 🙂
Παρ’ότι οι Therapy? μου είναι αρκετά συμπαθείς μουσικά από την εποχή τους (αρχες ’90ς), πάνε πολλά χρόνια από τότε που ασχολήθηκα μαζί τους. Η συναυλία τους ήταν αρκετά καλή αν και χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο καθώς επικεντρώθηκαν σε κομμάτια από το Τroublegum (η πιο δημοφιλής κυκλοφορία τους και το οποίο επαίξαν σχεδόν ολόκληρο). Ως παρουσίες είχαν μεγάλη ζωντάνια η οποία μεταφέρθηκε και στο κοινό.
Ο βασικός λόγος που βρέθηκα στη συναυλία δεν ήταν όμως οι Therapy?. Ήταν για να δω τους Cube, και για να τραβήξω φωτογραφίες της συναυλίας τους (κάποιες από τις οποίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω). Και η αλήθεια είναι πως οι Cube έκλεψαν τη παράσταση: πέραν της τραγικής, εντελώς ανούσιας ‘σύμβασης’ όπου το ‘μεγάλο’ όνομα (στη προκειμένη οι Therapy?) απολαμβάνει καλύτερο φωτισμό και σαφώς μεγαλύτερη ένταση, οι Cube είχαν εξαιρετικό ήχο και καλή σκηνική παρουσία. Δεν έχω παρακολουθήσει ζωντανές εμφανίσεις πολλών ελληνικών συγκροτημάτων τα τελευταία χρόνια, αλλά εαν μοιάζουν με τους Cube στον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν τη μουσική τους και παρουσιάζονται στη σκηνή, νομίζω πως η Ελλάδα μάλλον έχει υπερπροσφορά πολύ καλής μουσικής από μπάντες που — κοινώς — ‘τα σπάνε’.

Cube live in AthensCube's drummer, Xcap