»

Το Σεντούκι των Δηλώσεων

Το Google επέκτεινε το ευρετήριο δηλώσεων από τις ειδήσεις σε 5 έτη, επιτρέπωντας έτσι στον καθένα να εξερευνήσει τα όσα είπαν πολιτικοί, αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής, προσωπικότητες της τέχνης και επιχειρηματίες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το περσυνό καλοκαίρι ο Γιώργος πέταξε στο τραπέζι την ιδέα του factcheck.gr. Ίσως η ανάπτυξη ενός παρόμοιου ευρετηρίου για την Ελλάδα (ή η χρήση του ευρετηρίου του Google — εαν αυτό κάποτε καταστεί δυνατό) θα βοηθούσε στον έλεγχο των δηλώσεων και μείωση του θορύβου στα όσα λέγονται και γράφωνται και — ίσως — στο μέλλον αποτελούσε παράγοντα αύξησης της ποιότητας των δηλώσεων δημόσιων προσώπων. Αν μη τι άλλο, θεωρώ πως ένα τέτοιο ‘εργαλείο’ θα αποτελούσε ένα (σημαντικό) βήμα προς την υλοποίηση ενός οργανικού factcheck ιστοτόπου για τα ελληνικά δεδομένα.

One Response to “Το Σεντούκι των Δηλώσεων”

  1. Panagiotis Atmatzidis says:

    Είναι φανταστική ιδέα. Πως θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε όμως και τις δηλώσεις που κάνουν οι διάφοροι πολιτικοί & δημόσιοι λειτουργοί στο ραδιόφωνο; π.χ. Άκουγα σήμερα τόσο τον κ. Τέρενς Κουίκ όσο και την κ. Φάνη Πετραλιά. Είναι δύσκολο να κρατάς ιστορικό από όλα τα “καλούδια” που ακούς, θα πρέπει να ενημερώνεται επί τόπου.

Have your say.

Write in the language of the post. Comments are meant to encourage on-topic discussion. For general comments, observations, complaints (e.g. about the site), you can use the form found in the Contact page. Make sure you've read the Terms of Use before commenting.

Comments Feed for this post Comments Feed for this entry.