Τουλάχιστον να γνωρίζουμε.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα ‘υποβαθμίστηκε’ η ταχύτητα της σύνδεσής μου στο σπίτι, για λόγους που μπορώ να αποδώσω μόνον στην ανικανότητα του ΟΤΕ. Παρ’ότι ενδιαφέρουσα περίπτωση που συνδυάζει τεχνική ανικανότητα και μια γερή δόση Κάφκα — δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες (ζούμε άλλωστε μια ιδιαίτερα σουρρεαλιστική εποχή που κάνει ασήμαντη την εν λόγω προσωπική ιστορία), αποφάσισα να ψάξω λίγο online για παρόμοια προβλήματα, την θέση της ΕΕΤΤ για το χάλι των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα κλπ.
Στο ψάξιμο βρήκα το εξής: Εν διαμέσου κρίσης, στα μέσα του καλοκαιριού που μας πέρασε ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία το ΣΑΠΕΣ, το Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων της ΕΕΤΤ, το οποίο καταγράφει την ταχύτητα της ευρυζωνικής σας σύνδεσης και άπεικονίζει τα στοιχεία ως overlay σε χάρτη. Παρ’ότι τα αποτελέσματα είναι ακόμη σχετικά λίγα, η εικόνα είναι ενδιαφέρουσα και οι ‘μαύρες’ τρύπες, περιοχές με φοβερά κακή ποιότητα ευρυζωνικής σύνδεσης, πολλές.
Εαν δεν το γνωρίζετε ήδη, εγγραφείτε (είναι γρήγορο και σχεδόν ανώνυμο — χρειάζεται ένα email και την διεύθυνσή σας) και κάντε μια μέτρηση της ταχύτητας της σύνδεσής σας, ιδιαίτερα εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με αυτή. Όσοι περισσότεροι συμμετάσχουν, τόσο περισσότερες πληροφορίες θα έχει η ΕΕΤΤ και ευελπιστώ πως αν υπάρξει καλή συμμετοχή ενδεχομένως να αποκτήσουμε καλύτερες συνδέσεις μια ώρα αρχύτερα.